NVVN > Agenda > VN-seminarserie over IS in Syrië en Irak

04-06-2015: VN-seminarserie over IS in Syrië en Irak

Ook dit jaar organiseert SIB-Leiden een VN-Seminar. Onderwerp van het seminar van dit jaar is de opkomst van de Islamitische…

Ook dit jaar organiseert SIB-Leiden een VN-Seminar. Onderwerp van het seminar van dit jaar is de opkomst van de Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak. Sinds het uitbreken van de Syrische burgeroorlog in 2011 kreeg deze terroristische organisatie de kans te groeien en zich gebied toe te eigenen. In 2014 viel IS zelfs het grondgebied van Irak binnen.
Vandaag te dag komt de terreurgroep regelmatig in het nieuws en wordt er maar mondjesmaat gebied teruggewonnen, zei het met veel moeite. Tijdens de seminarlezingen zal er worden gesproken over de opkomst van IS, de internationale reactie, de Nederlandse besluitvorming rondom de Syrische burgeroorlog en het toekomstperspectief: eindigt de droom van “het kalifaat” ooit, en hoe?

Het VN-Seminar vindt plaats op donderdag 21 mei, 28 mei en 4 juni 2015. Locatie is het Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25, en aanvangstijd is 20:00 uur. De prijs voor deelname aan het gehele seminar bedraagt €2,50.

Meer informatie en aanmelding via SIB-Leiden.